header banner
Default

Wat doen Chinese Bitcoin miners in de VS?


Het Pentagon en tech-gigant Microsoft maken zich zorgen over een Bitcoin miner in Wyoming die in Chinese handen zou zijn. De reden dat onder andere de Amerikaanse overheid zich zorgen maakt over de operatie, is omdat deze dichtbij een militaire basis ligt en voor Microsoft is het gevoelig omdat zij een naburig datacenter bezitten.

De operatie, die gelinkt is aan vijf bedrijven, waaronder Bit Origin Ltd., wordt gezien als een potentiële bedreiging voor de nationale veiligheid; ondanks dat die zorgen volgens Bit Origin president Li Jiamin niet nodig zijn.

Pentagon officials monitoring the Bit Origin BTC mining operation in Wyoming that is located near a Microsoft data center and a military base are worried that the Chinese owned facility could be a national security threat.

— CryptoHTX (@cryptomarinara) October 15, 2023

Chinese spionage-activiteiten?

De grote zorg is dat de Chinese overheid Bit Origin gebruikt voor spionageactiviteiten. Bijvoorbeeld voor de naburige militaire basis, waar onder andere Intercontinentale Ballistische Raketten (IBRs) te vinden zijn.

In augustus 2022 kwam de Bitcoin miner voor het eerst onder het vergrootglas van de autoriteiten te liggen. Dat was het geval omdat Microsoft de operatie aanmerkt als een potentieel gevaar voor de nationale veiligheid van Amerika.

Er is volgens Microsoft geen directe aanleiding om te denken dat de Bitcoin miners die gelinkt worden aan China een gevaar zijn, maar de computerkracht die aanwezig is zou in potentie een significante bedreiging kunnen vormen.

China vaardigde in 2021 een algeheel verbod uit op het minen van Bitcoin, waarna veel miners besloten om zichzelf in de Verenigde Staten te vestigen. Sindsdien is Amerika een gigantische speler op het gebied van Bitcoin mining.

Chinese Bitcoin miners in 12 Amerikaanse staten

In totaal zijn er volgens The Times in 12 Amerikaanse staten Chinese Bitcoin miners terug te vinden. Althans, minders die gedeeltelijk eigendom zijn van Chinezen of gelinkt zijn aan de Chinese overheid.

Het Cheyenne, Wyoming center, gelinkt aan Bit Origin is zo’n mijn. Li Jiaming, de president van het bedrijf, zegt echter dat de locatie puur en alleen voor bedrijfsmatige redenen is uitgekozen.

Jiaming claimt dat zijn bedrijf op die locatie zit, omdat een lokaal energiebedrijf daar met ze wilde werken. Zodoende kon Bit Origin dus op een relatief goedkope manier aan energie komen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Darren Webb

Last Updated: 1697885641

Views: 1331

Rating: 3.9 / 5 (93 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Darren Webb

Birthday: 2020-08-12

Address: 4083 Brandi Fields Apt. 825, East Kenneth, CA 64095

Phone: +4753578555081336

Job: Museum Curator

Hobby: Raspberry Pi, Camping, Stamp Collecting, Hiking, Photography, Golf, Coffee Roasting

Introduction: My name is Darren Webb, I am a risk-taking, dazzling, spirited, intrepid, steadfast, unswerving, important person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.