header banner
Default

Bitcoin cash stijgt met 120 procent per week


Bitcoin cash (BCH) is ontzettend hard gestegen te midden van de bredere markt rally en er lijkt geen eind aan te komen. Enkele dagen geleden heb je het wellicht al voorbij zien komen op Crypto Insiders, maar de bitcoin (BTC) hard fork is niet te stoppen momenteel. Ook over de afgelopen dag kleurt de koers weer donkergroen en weet het de rest van de cryptomarkt achter zich te laten.

📈 Bitcoin verdienen? Veilig thuis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

Bitcoin cash koersexplosie

VIDEO: Why BCH (Bitcoin Cash) Keeps Losing
Bitcoin University

Bitcoin cash weet voor een groot deel natuurlijk te profiteren van de koersstijging van bitcoin. Bitcoin is in staat om de gehele cryptomarkt met zich mee te trekken en dankzij institutionele steun wist de BTC koers in korte tijd te stijgen van 25.000 dollar tot een hoogtepunt van boven de 31.000 dollar.

Desondanks is de prestatie van bitcoin cash nog steeds indrukwekkend te noemen. Terwijl de meeste altcoins minder presteren dan bitcoin, weet BCH momenteel veel indruk te maken op zijn ‘grotere broer’.

In de afgelopen dag is de koers met ongeveer 20 procent de lucht in geschoten waardoor het uitkomt op ongeveer 235 dollar. Wanneer de prestatie van de afgelopen week echter in kaart wordt gebracht, wordt het duidelijk dat het allemaal erg snel is gegaan. In de afgelopen 7 dagen is de prijs namelijk met 120 procent gestegen. Volgens CoinMarketCap mag BCH zichzelf tevens de hardste stijger van zowel de afgelopen dag als de afgelopen week noemen.

Vorige week stond totale marktkapitalisatie van de Bitcoin aftakking nog gelijk aan ongeveer 2,06 miljard dollar maar inmiddels is de totale waarde gestegen tot 4,60 miljard dollar. BCH neemt momenteel plek 18 in beslag wat betreft de grootste cryptocurrencies van het moment.

Populariteit BCH op social media

VIDEO: THIS is Why Bitcoin Cash FAILED #bitcoincash
Dollar Cost Crypto

De stijging van BCH heeft onder andere te maken met de aankondiging van de lancering van EDX Markets – een nieuwe unieke cryptobeurs die wordt ondersteund door Wall Street giganten – die bitcoin cash, net als bitcoin, ethereum (ETH) en litecoin (LTC) aan zal bieden.

Uit data van Santiment blijkt tevens dat bitcoin cash nu erg populair is op social media. De zogenoemde sociale discussiepercentages staan op het hoogste punt in drie jaar tijd en het handelsvolume staat ook op een jaarlijks hoogtepunt.

📈 With the assistance of #EDXMarkets, launched on June 20th, #BitcoinCash has been the biggest beneficiary with a massive +79% price gain in 4 days. Notably, $BCH has seen a 3-year high in social discussion rates, & volume has easily eclipsed 2023 highs. https://t.co/6fz4RL28tH pic.twitter.com/MNn59zRy8T

— Santiment (@santimentfeed) June 24, 2023

Sources


Article information

Author: Marcus Richards

Last Updated: 1700092807

Views: 1234

Rating: 4.3 / 5 (84 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Marcus Richards

Birthday: 1993-10-02

Address: 725 Andrew Key, Leeview, NM 55507

Phone: +4724303372179050

Job: Construction Manager

Hobby: Card Collecting, Amateur Radio, Basketball, Bowling, Metalworking, Survival Skills, Fishing

Introduction: My name is Marcus Richards, I am a rare, enterprising, important, sincere, radiant, bold, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.